Visie

Samen-werken, in en met de natuur is goed voor lichaam en geest. Door dit aan de lijve te ondervinden, gaan we automatisch meer respect krijgen voor en meer genieten van de natuur.

In deze vaak overdrukbezette tijden verlangen veel mensen om weer dichter bij de basis te komen en als we samen aan iets bouwen, schenkt dit zoveel meer voldoening. Daarom creëren we een ontmoetingsplaats waar onervaren en ervaren tuiniers op een ongedwongen manier, in een ontspannen sfeer, hun voedsel verbouwen op ecologische wijze.
We geloven dat het voor iedereen en in het bijzonder voor kinderen, niet alleen belangrijk is om dagelijks verse en onbespoten groenten te eten, maar ook om te leren waar ons eten vandaan komt, hoe het groeit en wat daarvoor nodig is.

Om iedereen de kans te geven lid te worden en zo toegang te bieden tot eerlijke en gezonde voeding kiezen we ervoor een richtbedrag te hanteren dat ieder volgens zijn/haar financiële middelen invult.

We bieden de mogelijkheid aan verscheidene doelgroepen om ‘nieuwe energie’ op te doen in de tuin. Denk hierbij aan scholen, jeugdbewegingen, centra voor Bijzondere Jeugdzorg, psychiatrie,  enz…
Al doende leren we op het veld veel van en met elkaar.
Zo is er ook een openluchtklas waarin we groepen ontvangen om hen op een interactieve manier kennis te laten maken met het veld en ecologisch tuinieren. Op termijn nodigen we graag experts uit om hun kennis met ons te delen via lezingen of workshops en dromen we van het organiseren van veldklassen waarbij we klas- en/of andere groepen een meerdaagse onderdompeling geven in het tuingebeuren.
Contacteer ons voor meer info en vragen.