dVz in de pers

STRAF WAT HIER ALLEMAAL KAN: ZOENEN OP DE MOND IN HET OPENBAAR
Gazet van Antwerpen – 26/07/2016

“Citytrip met een vluchteling: Met Syrisch gezin op stap door de Noorderkempen.”
Klik hier voor het volledige artikel.

TUINIEREN IS SOCIAAL GEBEUREN IN ZOERSEL
ATV – 12/04/2015

“Met de eerste lentedagen is het ook weer tijd om de moestuin om te spitten. In de Veldstraat in Zoersel is dat een bijzonder sociaal gebeuren. Twee jaar gelden startten enkele enthousiaste hobby-tuiniers daar met een samentuin. Het principe is simpel: iedereen helpt mee en in ruil krijg je een stukje van de oogst. Vandaag was het de eerste “meewerkdag” van het seizoen.”

EEN GROENE PLUIM VOOR DEVELDSTRAATZOERSEL
Groen-Zoersel.be, Emery Frijters – 31/08/2014

“Een zonnige zomerdag. Tussen de perken met talrijke soorten groenten, allerhande fruitbomen en een wilde bloemenpracht die veel insecten en vlinders aantrekt, vertellen Bart en Nick met een groot enthousiasme over hun paradijstuin: deVeldstraatzoersel.”
Klik hier voor het volledige artikel.

IMG_3693

SENEGALESE BOER BEZOEKT SOCIAAL-ECOLOGISCH TUINBOUWPROJECT DE VELDSTRAAT
Gazet van Antwerpen, Jan Vorsselmans – 19/03/2014

“Ibrahima Tiné (38) uit Senegal is deze week op initiatief van Broederlijk Delen te gast in Malle. Hij komt getuigen over de problemen en mogelijkheden in zijn land, en over zijn organisatie Jeunesse et Développement. Maar hij wil ook wat leren qua land- en tuinbouw, imkeren, jongerenorganisaties en sociale bewegingen. ” Klik hier voor het volledige artikel.

senegalese-boer-bezoekt-de-veldstraat

VELD- EN VELT-STRAAT
Seizoenen, Geertje Meire – Nr. 5, 2013

“Een voormalig weiland, een mooi (tuin)plan, een bouwkeet en een partytent: welkom in deVeldstraatzoersel. Bart en Nick, de twee jonge initiatiefnemers en bezielers van deze samentuin leven hun droom.”

Seizoenen01   Seizoenen02


WEIDE WORDT EETBAAR LANDSCHAP

De Zondag, Jan Vorsselmans – 10/03/2013

“Samen met gelijkgezinden op een ecologische manier tuinieren, kan voortaan op een groot stuk weiland in de Veldstraat. Dit project ging zaterdag van start met een 30-tal belangstellenden. Ook vandaag wordt er een gelijkaardige opkomst verwacht..”

dezondag_startweekend