Workshop fermentatie Wilde gisting en Koji zaterdag 25 nov

Wanneer

25 november 2023    
14.00 - 17.00

Waar

deVeldstraatzoersel
Veldstraat 79 B1, Zoersel, 2980

Workshop fermentatie Wilde gisting en Koji, de basis
Ontdek de Magie van Fermentatie en Koji: Van Bewaren tot Verrijken
Zaterdag 25 november om 14 u.

Fermentatie is een eeuwenoude techniek die voedsel helpt langer te bewaren en smaak te verrijken. Over de hele wereld hebben verschillende culturen hun eigen benaderingen, maar één ding hebben ze gemeen: de basis van zout en goede bacteriën, essentieel voor het creëren van wilde gisting.

Tijdens deze boeiende les duiken we diep in de wereld van fermentatie. We verkennen de geheimen achter deze methode en vergelijken het met een andere, even intrigerende bewaartechniek: Koji. Koji is een schimmel die de basis vormt voor veel smaken in de Aziatische keuken, zoals miso, sojasaus en sake.

Samen zullen we de verschillen in techniek en smaak verkennen, en begrijpen hoe fermentatie en Koji een culinair wonder kunnen verrichten. Of je nu een gepassioneerde thuiskok bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de magische wereld van smaakverrijking, deze les biedt inzichten die je keukenavonturen zullen verrijken.

Laat je inspireren door de kracht van fermentatie en Koji, en schrijf je in voor deze onvergetelijke ervaring die je smaakpapillen zal prikkelen en je begrip van voedsel zal verdiepen. Leer de kunst van het bewaren en verrijken van smaak.

Lesgeefster: Isabelle Quirynen van Bella & the Yeast
zaterdag 25 november om 14 u (je komt wat vroeger).
Samentuin deVeldstraatzoersel, Veldstraat 79/1, 2980 Zoersel
€30  voor leden van de samentuin
€45  voor niet-leden
INSCHRIJVEN VIA:   info @ develdstraat . be