Materialen

Wij verzamelen steeds recuperatiematerialen voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld: voor de workshop ‘beestentoren bouwen’, voor het kippenhok, voor de pizza oven, … Uiteraard willen we vermijden dat het veld een stortplaats wordt. Daarom vragen we om geen glas, plastiek, puin met gips- of cementresten en materialen met lijm en verf mee te brengen.

Mail Bart. Materialen worden pas na overleg naar het veld gebracht.

We zoeken:
Onbehandeld hout
– Stammen, balken, palen, stokken, takken, riet en bamboestokken
Dit kan dienen voor het sjorren van pergola’s waaraan klimplanten kunnen groeien, voor het timmeren van omheiningen en poortjes, voor het stapelen van houtwallen of om te verhakselen. Deze houtsnippers gebruiken we vervolgens als bodembedekkers of voegen we toe aan de composthopen. De bamboestokken zijn dan weer ideale bonenstaken en het riet laat zich gemakkelijk composteren.
– Hazelaar- en wilgentenen
Als vlechtwerk in ‘levende constructies’.
– Houtplaten en planken
Deze gebruiken we voor het inrichten van de werfwagen als kippenwoonst en eventueel voor het timmeren van verhoogde bakken.

Zuiver brandhout
Bij een donatie brandhout krijg je als dank kraakverse groenten mee.

Steen
We zijn nog op zoek naar vuurvaste stenen om de pizza oven te bouwen en kasseien of andere natuursteen om de bedden in de kruidentuin te omzomen.